Home / Vloerbedekking / Deurmat

Deurmat

Deurmatten, voor behoud van uw vloer

deurmatDeurmatten hebben een belangrijke functie. Ze zijn essentieel voor het behoud van uw vloer. Met een goede deurmat verlengt u de levensduur van uw vloer, omdat de mat bijvoorbeeld voorkomt dat u steentjes meeneemt naar binnen.

Wat is nu een goede deurmat voor mij, die vraag krijgen we zeer regelmatig. Het antwoord lijkt eenvoudig maar hangt af van vele factoren. Woont u buiten met veel zand of modder of in een stad met minder vuil. Welke vloer komt er na uw mat? Tapijt, PVC stroken, laminaat of vinyl?

Welke vloerbedekking u ook heeft, een goede deurmat is van belang! Omdat er hierdoor veel minder vuil, zand en water op en in uw vloerbedekking belandt. U verlengt dus de levensduur van uw vloerbedekking. Leg zowel buiten als binnen een goede deurmat voor het schoonste resultaat.

Deurmatten voor buiten en buiten

We beginnen dus met een deurmat voor buiten. Borstelmatten voor buiten kunnen het meeste grove vuil verwijderen en helpen dus mee de mat voor binnen te ontlasten. Binnen hebben we verschillende typen deurmatten met ieder hun eigen specifieke eigenschappen. Droogloopmatten hebben als primaire functie droog te lopen en veel vocht op te nemen. Een nadeel is dat ze geen borstelende werking hebben en ook beperkt zand kunnen opnemen. Een droogloopmat werkt perfect in combinatie met een borstelmat voor buiten.

U kunt ook kiezen voor een schoonloopmat, deze hebben een synthetische vezel die minder geschikt is om water op te nemen maar wel meer vuil kan opnemen. Deze te dikker de vezel de te beter deze kan borstelen maar de te minder vocht deze kan opnemen. Gelukkig zijn er ook combinatie deurmatten die zowel harde alsook zachte vezels gebruiken.

Voordelen van een deurmat op maat:

  • Op maat gemaakt voor elke buitendeur
  • Verlengt de levensduur van uw vloerbedekking
  • Voor elke situatie een oplossing

Betuwse Woonideeën geeft u een deskundig advies en samen komen we tot uw keuze voor woning en/of kantoor!

Ruime keuze
Ook voor andere soorten vloerbedekking bent u bij ons aan het juiste adres. Wat dacht u van een combinatie van verschillende soorten vloeren? Wij leveren en installeren onder andere tapijtPvc vloeren, laminaat vloeren en vinyls.

Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier

 

Top